Live

Zgodovina

1952 Ustanovitev podjetja MEHANOTEHNIKA, podjetje za proizvodnjo in prodajo kovinskih in plastičnih izdelkov .Tovarna je ime dobila po prvi igrači, ki jo je izdelovala, po sestavljanki, katero je v celoti sama proizvedla. Na začetku podjetje ni imelo svojih prostorov in si je šele leta 1953 uredilo lastne prostore v Izoli in nabavilo stroje. 

1953 V juniju steče proizvodnja in že istega meseca se izdelki Mehanotehnika pojavijo na trgu. Gre za igrače ter izdelke kovinsko-galanterijskega programa 

1959 Dokončana izgradnja proizvodne hale velikosti 5000 m2 in selitev na sedanjo lokacijo v Izoli. Prvi nastop na sejmu igrač v Nuerenbergu. 

1962 odprt proizvodni obrat v Materiji 

1965 Začetek sodelovanja s Katedro za otroško in mladinsko psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani in skupni projekt "Dobra igrača". Na podlagi tega sodelovanja je Mehanotehnika izdelovala igrače z višjimi psiho-pedagoškimi vrednostmi.

1971 Obrat v Materiji se specializira za proizvodnjo plišastih izdelkov 

1990 Podjetje Mehanotehnika se preimenuje v Mehano 

2000 Mehano razvije model lokomotive "BR 250 Blue Tiger" in prejme nagrado "Modell Des Jahres 2000", ki jo podeljuje "Der Modellbahnenverband in Deutschland E.V" iz Nemčije. 

2001 Mehano prejme posebno priznanje na sejmu v Nurnbergu za 40 let prisotnosti na sejmu 

2004 avgusta 2004 dobi družba Mehano novega lastnika - družba LIVE d.o.o. iz Izole 

2004 Mehano razvije model lokomotive "Locomotive Diesel Type 77" za katero prejme nagrado "Modelle De L'Annee 2003" na razstavi "Expo Salon De La Maquette" Charleroi/Belgija. 

2007 Mehano razvije model lokomotive "Blue Tiger 2" v N skali za katero prejme prestižno nagrado "Model Des Jahres 2007" v kategoriji lokomotiv, ki jo podeljuje ugledna revija Nbahn Magazin iz Nemčije. Mehano razvije model električne lokomotive "Reeks 26" v H0 skali za katero prejme prestižno nagrado "Modelle De L'Anne" v kategoriji lokomotiv, ki jo podeljuje Commision De Modelisme iz Belgije. Mehano kontejnerski vagon "SGGMRSS'90" za katero prejme prestižno nagrado "Modelle De L'Anne" v kategoriji tovornih vagonov, ki jo podeljuje Commision De Modelisme iz Belgije. 

2010 Uvedba nove blagovne skupine za segment predsolskih otrok "My First Train", ki vsebuje naslednje izdelke: My First Train - Intercity Trip in My First Train - Country Trip in My First Train - Hello Kitty.

Uvedba novega otroškega laptopa Bimbo in Hello Kitty, ki ponuja zelo dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

Uvedba novih krovnih blagovnih znamk "Train Line" in "Speed Trains" ter nove celostne podobe za garniture vlakov Mehano.